1. Οφειλές Μαρτίου- Ιουνίου 2020

Οι πληγέντες-φορολογούμενοι, οι οποίοι άφησαν εκκρεμότητες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας  και συγκεκριμένα απλήρωτες και αρρύθμιστες  οφειλές  προς τη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έληγαν την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020 και πήραν παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου του 2021, έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 12 δόσεις  άτοκα, ή σε έως 24 δόσεις  με επιτόκιο 2,5%, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται από το Μάιο του 2021.

2. Χρέη μετά την πρώτη καραντίνα

Όσοι άφησαν εκκρεμότητες κατά την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020, οι οποίες δεν είχαν πάρει αναστολή ή παράταση, έχουν την δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές αυτές σε νέα πάγια ρύθμιση με τη δυνατότητα της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από επιβαλλόμενους φόρους σε έως  12 δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 5,32% ή σε έως 24 δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 6,82%. Επίσης με την νέα πάγια ρύθμιση οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές  όπως φόρους κληρονομιάς, πρόστιμα της Τροχαίας, του δήμου ή της Πολεοδομίας κ.λ.π.

3. Φόρος εισοδήματος – ΕΝΦΙΑ

Οι οφειλές αυτές μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 5,32% ή σε έως 24 μηνιαίες  δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 6,82%.

4. Οφειλές δεύτερου lockdown

Εδώ η ρύθμιση κάνει λόγο μόνο για επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας. Για τους οφειλέτες αυτούς, η πληρωμή οφειλών ΦΠΑ που έπρεπε να καταβληθεί εντός του Νοεμβρίου και εντός του Δεκεμβρίου, παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου 2021. Σε αυτούς, δύνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ως άνω οφειλές σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή εναλλακτικά σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 2,5%, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται τον Μάιο του 2021.

* Για εργαζόμενους που δεν απασχολούνται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά το δεύτερο lockdown ή είναι πληττόμενες, αλλά και σε επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά δεν ισχύει καμία αναστολή και καμία παράταση.